Biggen

Het biggenprogramma is ontwikkeld om biggen probleemloos door hun eerste levensweken heen te loodsen. Hiervoor werd een gebruiksvriendelijk concept ontwikkeld dat rekening houdt met de ontwikkeling van de biggen. Een jonge big moet het voeder leren verteren. Daarom kiezen we voor goed verteerbare grondstoffen in het speenvoer, in combinatie met additieven die de darmgezondheid positief beïnvloeden. Geleidelijk introduceren we meer courante grondstoffen, die de biggen zo leren verteren, om finaal een startervoer te geven. Op deze manier kunnen we biggen grootbrengen zonder antibiotica.

Voor een vlotte start en om de speendip te vermijden, wordt aangeraden om het smakelijke en uitgebalanceerde voeder ‘Pekaso Plus’ ook na het gebruik in de kraamstal nog tijdelijk verder te geven op de batterij, gemengd met speenstartervoer. Deze toepassing is uiteraard in functie van de speenleeftijd. Uw nutritioneel adviseur helpt u bij een gepast voerschema.

Streptokokken zijn één van de grootste uitdagingen voor biggen. Naast management en ventilatie, kunnen we hier ook met voeding een oplossing bieden. Hiervoor ontwikkelden we het supplement SCA-Control, een combinatie van specifiek uitgekozen zuren met pro- en prebiotica, die zeer actief de verspreiding van Streptokokken in de stal tegen gaan. SCA-Control kan ook rechtstreeks in de Start Gold premix verwerkt worden.

Biggen
Cta Section Background Image

Voed uw potentieel met Bivit

Gerichte voeding voor gezonde dieren

Let’s talk business