Kwaliteit Bivit

Kwaliteit

Wij zijn een GMP+-gecertificeerd bedrijf dat kwaliteit als een prioriteit beschouwt. Wij houden voortdurend de kwaliteit van onze grondstoffen en eindproducten in de gaten. Zo kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze altijd de hoogst mogelijke kwaliteit krijgen. Het quasi volautomatische productieproces verkleint de kans op menselijke fouten en garandeert een optimale efficiëntie.

Service Bivit

Service

Bivit biedt, naast het nutritioneel advies, heel wat bijkomstige service aan voor onze klanten. In ons gloednieuw eigen labo en in samenwerking met externe labo’s onderzoeken we de grondstof- en premixkwaliteit met de nieuwste technieken. Onze in-house veearts biedt ook de nodige veterinaire ondersteuning. Verder kunnen we ter plaatse echografieën uitvoeren, ionair bloedcalcium meten en pensstalen onderzoeken.

Voeradvies Bivit

Innovatief en onafhankelijk voeradvies

Bivit zoekt continu naar de nieuwste additieven en voerformulaties om tot de beste technische resultaten te komen. Hiervoor doen we heel wat proeven, zowel in wetenschappelijke onderzoeksstations als op praktijkbedrijven. Onze onafhankelijke positie in de markt zorgt er bovendien voor dat we een zeer breed spectrum aan oplossingen kunnen aanrijken!

Onze missie

Bivit is meer dan een producent van premixen. Wij bieden totaaloplossingen aan. Naast het voer, houden we ook rekening met alle andere factoren, zoals management, genetica en waterkwaliteit. Dankzij deze persoonlijke aanpak, kunnen wij voedingsadvies op maat uitwerken voor elk landbouwbedrijf en voerproducent.

Bivit Varken

Bij Bivit staat diergezondheid centraal in de samenstelling van ons gamma. Een gezond dier kost minder aan medische zorg en presteert beter op technisch en economisch vlak. Daarbij zijn antibiotica en hormonen taboe. Een goede, kwalitatieve premix of mineraalmengsel, met de nodige vitamines en additieven, is daarvoor essentieel. Bivit is pionier in het gebruik van de nieuwste organische sporenelementen, enzymen en specifieke essentiële vetzuren. Bovendien zorgen deze additieven ervoor dat voeders met onze premixen zeer duurzaam zijn voor het milieu. Met deze innovatieve aanpak zetten we steeds een stap vooruit in de voerkwaliteit!

Op deze manier werkt Bivit voederconcepten uit, waarbij niet alleen de exacte samenstelling van de premix van belang is, maar ook het recept van het bijhorende eindvoer. Zo maken we een voer volgens de wensen en noden van uw bedrijf en werken we samen aan lange termijn successen!

Image Grid

Onze visie

Bij Bivit streven we ernaar om de drijvende kracht te zijn achter een duurzamere en efficiëntere veehouderijsector. We begrijpen dat de agrarische sector voortdurend in beweging is, met veranderende eisen op het gebied van duurzaamheid, wetgeving en klantbehoeften. De groeiende wereldwijde vraag naar vlees, eieren en melkproducten vereist een slimme aanpak die de diergezondheid, het dierenwelzijn en het milieu respecteert.

Onze uitdaging is om innovatieve en duurzame voeroplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een hogere voederconversie, verbeterde productiviteit en een superieure kwaliteit van dierlijke producten. We geloven dat deze voeroplossingen niet één maat voor iedereen kunnen zijn, omdat elke boerderij uniek is in zijn behoeften en omstandigheden.

Bij Bivit staan we aan de frontlinie van deze uitdaging, altijd alert op de nieuwste ontwikkelingen en eisen van de sector. We zijn vastberaden om creatieve en innovatieve oplossingen te vinden, zodat de veehouderijsector efficiënter, duurzamer en beter in staat is om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag. En dit zonder in te boeten op de essentiële waarden van diergezondheid, dierenwelzijn en milieuverantwoordelijkheid.

Het BIVIT team

Member Paul De Smet
Paul De Smet
CEO Bivit
Adriaan
Adriaan Matthys
Product Manager Varkens & Pluimvee
Member Lukas Van Ongevalle
Lukas Van Ongevalle
Product Manager Rundvee
Dries
Dries Robijns
Product Manager Varkens
Kenny
Kenny Beutels
Nutritioneel Adviseur Rundvee (Antwerpen, De Kempen, Limburg, NL)
Filip Jan
Filip-Jan Schoenaers
Nutritioneel Adviseur Rundvee (West-& Oost-Vlaanderen, Brabant)
Jonas
Jonas Van Damme
Nutritioneel Adviseur Varkens (West- en Oost-Vlaanderen, Brabant) & Paarden
Peter
Peter Van Mierlo
Nutritioneel Adviseur Varkens
Lana
Lana Verhelle
Nutritioneel Adviseur Varkens & Pluimvee
Maya
Maya Pickavet
Nutritioneel Adviseur rundvee
Karen
Karen Van Neste
Nutritioneel Adviseur Varkens
Ellen
Ellen Derua
Nutritioneel Adviseur Rundvee (Antwerpen, De Kempen, Limburg, NL, Vlaams-Brabant)
Sofie
Sofie Allaert
Kwaliteitsbeheer
Sophie
Sophie Vanbergie
Boekhouding & Personeel
Elynne
Elynne Ponseele
Marketing & Events
Mario
Mario Spolverato
Productieverantwoordelijke
Jordy
Jordy Opbrouck
Productiemedewerker
Luc
Luc Paepe
Transport
Paul Acke
Paul Acke
Productiemedewerker
Jimmy
Jimmy Casier
Transport en Productiemedewerker
Faycal
Fayçal Boumakel
Productiemedewerker
Deborah
Deborah Sabbe
Verkoop
Caroline
Caroline Decock
Interne aankoop
Fotos Collegas
Mathieu Druon
Productiemedewerker

Historiek

Bivit is opgericht in Brugge door Marc Verkampst. In 1992 begon Paul De Smet als zelfstandig vertegenwoordiger bij Bivit. In 1999 neemt Paul de Smet Bivit over, het begin van een groeiverhaal.

Bivit heeft 4 productiemedewerkers en 3 bediendes. Ignace Deleersnyder komt bij het team. De productie van 4000 ton / jaar wordt gehaald. Inmiddels is de samenwerking gestart met Bivit Italia / Neofarma in Italië en Ahlbrand in Duitsland. Nieuwe gamma’s worden met succes op de markt gebracht.

Bivit krijgt zijn FAVV-erkenning. Het GMP + certificaat en de Duitse QS-standaard zijn een feit. In 2004 kan Bivit trots zijn op een omzetstijging van 150%, goed voor 6000 ton. In 2007 start de samenwerking met Nutrifirm, die ook de Franse markt zal bedienen. In 2008 werden de eerste plannen gemaakt voor de bouw van een grotere productiesite in Gullegem.

De nieuwe productielocatie in Gullegem wordt geopend. De focus werd gelegd op:

  • Efficiëntie bij opslag van grondstoffen
  • Correct wegen
  • Homogeen mengen
  • Verminderde versleping
  • Volautomatische dosering
  • Stofbeheersing
  • Ergonomie voor de medewerkers

Bivit is de eerste fabriek die is uitgerust met verticaal transport van de grondstoffen. Een containerlift brengt de grondstoffen naar een hoogte van 24 meter. Daar worden ze in de menger gestort, waarna de premix na het mengen in een weegbunker terechtkomt.

Inmiddels heeft het Bivit-team 24 medewerkers en produceren we 12.000 ton per jaar, goed voor een output equivalent van 1,2 MIO ton eindvoer. Bivit is nog elke dag in volle groei onder leiding van CEO Paul De Smet.

Cta Section Background Image

Voed uw potentieel met Bivit

Gerichte voeding voor gezonde dieren

Let’s talk business