Concept

Paarden zijn veeleisende dieren wat betreft hun nutritionele behoeftes. Naast kwaliteitsvol hooi dient het basisrantsoen aangevuld te worden met aminozuren, vitamines en mineralen. Verder zijn er aangepaste behoeftes naargelang de sportprestaties of reproductiefase waarin de paarden zich bevinden. Bivit heeft diverse producten op de markt die essentieel zijn in aanvulling van het basisrantsoen om de beste resultaten te behalen. Naast prestatie- en vruchtbaarheidssupplementen beschikt Bivit ook over producten die gerelateerd kunnen worden met specifieke problemen.

Paard Pet Varia

Gamma

Tijdens de laatste 3 maanden van de dracht en gedurende de lactatie hebben merries een hogere behoefte aan vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit zorgt voor een powerboost voor lever, gewrichten, spieren en vacht. Ook wordt extra koper niet doorgegeven via de melk. Het veulen moet dus voldoende reserves opslaan in de lever gedurende de dracht. Dit in combinatie met betacaroteen zorgt voor een goede follikelontwikkeling en uitgesproken veulenbronst. Het toevoegen van DHA zorgt ook voor een optimale ontwikkeling van de hersenen en vitale organen hetgeen resulteert in een vitaler veulen. Door gebruik te maken van probiotica onder de vorm van levende gisten creëert men een evenwichtige en stabiele darmflora voor merrie en veulen. Dit stimuleert een hogere colostrumgift en een constante, goede melkproductie.

Een goede en gezonde vruchtbaarheid van de hengst of merrie vergt veel nutriënten van het lichaam. Bepaalde componenten zijn onmisbaar als bouwstenen van spermacellen bij de hengst en follikelontwikkeling bij de merrie. Naast een kwaliteitsvolle spermacel en eicel is een goede bevruchting en innesteling van cruciaal belang. Tijdens deze fases kunnen er bij de merrie intensieve, interne afweerreacties ontstaan met onvruchtbaarheid als gevolg. Equifert tempert deze afweerreacties door het aanreiken van sterke antioxidanten om een betere bevruchting en innesteling van de bevruchte eicel te bekomen.

Biotine is het belangrijkste vitamine van de huid, hoeven en vacht.  Deze speelt een essentiële rol in de vorming van al deze structuren. Brokkelende of ongezond uitziende hoeven kunt u best ondersteunen door een supplement op basis van Biotine te geven. Enkel uitwendig behandelen met hoefzalf is niet toereikend. Biotine Plus combineert vitamine H of biotine met organische sporenelementen zoals koper, zink en mangaan om tot sterke hoeven en een gezond en glanzend haardek te komen.

Bij de start van de lente en tijdens de zomer worden veel paarden gevoelig voor zomerschuren. Dit als gevolg van de Culicoides muggen die de kop opsteken bij warme, vochtige dagen. Negatieve gevolgen van zomerschuren, zoals kapotte manen en staarten en bijgevolg infecties, zijn beter te voorkomen dan te genezen. Het nutritioneel supplement Summer Itch helpt u daar doeltreffend mee. Summer Itch zorgt zowel voor een preventieve werking, door toevoegen van lookpoeder om de vliegen en muggen af te stoten, als door een curatieve werking. Dit laatste bekomt men door gebruik te maken van antioxidanten om ontstekingen tegen te gaan en door probiotica om het maagdarmstelsel te ondersteunen.

Paarden hebben een hoge gevoeligheid voor maagzweren. Dit ten gevolge van stress, door onder andere transport, training en infecties, in combinatie met een energierijk rantsoen. Namelijk een grote hoeveelheid krachtvoeder in vergelijking een beperkte hoeveelheid ruwvoeder. Deze combinatie kan zorgen voor een verminderde speekselproductie en een snelle maaglediging hetgeen aanleiding kan geven tot maagzweren. Door gebruik te maken van snelle en duurzame buffers zorgt Gastro Zen voor een verminderde speekselproductie en bescherming van de maagwand. Verder zorgt dit voor een verlichtend effect hetgeen een stressor snel wegneemt.

Kolieken zijn er in allerlei soorten. Zandkoliek is een belangrijke variant die vaak voorkomt wanneer paarden op een schrale weide of paddock vertoeven waardoor ze een hoeveelheid zand kunnen opnemen via het voeder of door zandlikken uit verveling. Sand Colic Control kan op verschillende momenten gegeven worden als kuur om het overtollige zand te verwijderen uit de maag. Dit door gebruik te maken van psyllium vezels en probiotica hetgeen de darmflora opnieuw stabiliseert.

Artrose bij paarden is een veelvoorkomend probleem, met name bij oudere paarden. Behandelingen met anti-inflammatoire medicijnen kunnen aanleiding geven tot nefaste bijwerkingen zoals maagzweren. Arthro Plus kan zorgen voor een stimulering van de kraakbeenvorming en remming van de afbraak door gebruik te maken van organische sporenelementen, glucosamine en MSM. Antioxidanten zorgen verder voor een anti-inflammatoire werking en verlichting van de pijn.

Elk levend wezen produceert continu vrije radicalen bij fysiologische processen zoals ademhaling en immuniteit. Een gezond en evenwichtig lichaam is hiertegen opgewassen en gaat deze vrije radicalen afbreken door lichaamseigen antioxidanten. De gevormde vrije radicalen verzwakken celmembranen en verstoren de werking van de spier – en bloedcellen die uiteindelijk afgebroken worden. Doordat de lichaamsproductie van vrije radicalen veel hoger is bij intensieve training kan het lichaam ondersteund worden tegen deze oxidatieve stress via Haemotonic hetgeen het paard ondersteunt door aanbrengen van antioxidanten in de vorm van de vitamines A, E, C, B2 en natuurlijke vormen.

Paarden kunnen goed omgaan met warmte. Om zich te beschermen gaan paarden zich afkoelen door overvloedig te zweten. Hierbij verliezen ze niet enkel vocht maar ook elektrolyten. Naast voldoende water ter beschikking stellen is het toedienen van extra zouten cruciaal om de verliezen te compenseren. Bij een tekort aan elektrolyten kan het paard minder goed vocht opnemen en vasthouden waardoor het paard gaat uitdrogen. Ook vermindert de elasticiteit van de huid en gaat het uithoudingsvermogen achteruit. Bio-electros combineert diverse zouten om de aanvulling en opname optimaal te laten verlopen.

Essentieel bij het trainen van een paard is het aanbrengen van de noodzakelijke componenten om de spieropbouw optimaal te laten verlopen. Een doordacht trainingsschema is belangrijk maar niet voldoende om de spieren tot een uitmuntend niveau te tillen. Sommige noodzakelijke aminozuren kan het paard zelf niet aanmaken en zijn onvoldoende aanwezig in voeder. Muscle Boost combineert deze noodzakelijke aminozuren die het paard zelf niet kan aanmaken. Verder bevat Muscle boost antioxidanten om de lichaamscellen te beschermen tegen afbraak door vrije radicalen die vrijkomen bij intensieve training.

Bij intensieve training worden veel vrije radicalen geproduceerd in het lichaam van het paard. Deze vrije radicalen kunnen onder andere de spiercellen afbreken. Aangezien bij intensieve training de productie van de vrije radicalen sterk oploopt, ondersteunen we het lichaam van het paard door extra antioxidanten toe te dienen via Selevit E onder de vorm van vitamine E en organisch selenium. Deze componenten werken voornamelijk op het niveau van de spiercellen.

Stress is bij paarden nefast voor de prestaties, de concentratie, de voortplanting, de lactatie,… Stress bij paarden kent zeer veel oorzaken. Naast het opsporen en onder controle houden van de oorzaken kunnen ook de symptomen verholpen worden door middel van Animalzen. Het aminozuur tryptofaan en mineraal magnesium zorgen voor het reduceren van gespannen reacties en voor het stimuleren van de productie van het anti-stress hormoon serotonine. Verder bevat Animalzen ook bufferende componenten tegen maagzuur aangezien stress een belangrijke oorzaak is voor maagzweren.

Topvit Plus is een onderhoudssupplement voor intensief presterende paarden aangezien paarden veeleisende dieren zijn met een hoge nutritionele eis. Een rantsoen op basis van hooi, voordroog of gras, al dan niet aangevuld met krachtvoeder, bevat al heel wat mineralen en andere nutritionele componenten. De behoeftes om optimaal te presteren liggen echter hoog. Vooral drachtige merries, dekhengsten, jonge paarden en sportpaarden spreken vaak hun reserves aan en hebben dus ook meer nood aan een mineralenboost. Om het totaalrantsoen van het paard te vervolledigen is Topvit Plus de ideale aanvulling aangezien dit alle nodige aminozuren, organische sporenelementen en mineralen combineert. Verder bevat dit product ook probiotica onder de vorm van levende gisten om een optimale darmflora te stimuleren.

Cta Section Background Image

Voed uw potentieel met Bivit

Gerichte voeding voor gezonde dieren

Let’s talk business

Image Popup