Varkens

De behoeftes van zeugen veranderen drastisch doorheen de dracht. Tijdens het eerste deel voeren we de zeug zodat ze zich kan herstellen na de vorige lactatie, terwijl we in deel twee volop moeten inzetten op biggengroei en vitaliteit.

Als het eerste deel van de dracht een apart voeder verstrekt kan worden, is een drachtvoeder met Zeugen Essentia premix de ideale oplossing. Met Zeugen Essentia keren we terug naar de essentie, zonder compromissen. Hiermee bieden de meest economische oplossing voor herstellende zeugen en voor de onderhoudsperiode in het midden van de dracht. Zeugen Essentia voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Bivit zoals u gewend bent, en bevat alle componenten die belangrijk zijn voor een robuust beenwerk en gezonde zeugenstapel.

Wie topresultaten wilt behalen, moet tijdens het tweede deel van de dracht een tandje bijsteken. Hier volstaat Zeugen Essentia niet meer. De groeiende foetussen hebben immers behoefte aan hoge gehaltes van zeer specifieke nutriënten, vitaminen, zoals bepaalde aminozuren, essentiële vetzuren, enz..

Wanneer het niet mogelijk is om twee verschillende drachtvoeders te verstrekken, is werken met een formule met Zeugen Basics de beste oplossing. Met Zeugen Basics bieden we een zéér uitgebreid en degelijk pakket aan nutriënten aan waarmee zeer goede resultaten behaald worden. Helaas kunnen we met slechts 1 drachtfase wel minder gericht sturen.

Voedercurve Dracht