Varkens

Brijvoeder is een vak apart. Wanneer men een aantal basisprincipes respecteert, biedt het heel wat voordelen. Bijproducten gebruikt in brijvoeders zijn veelal goedkoper dan droge grondstoffen en ze zijn meestal reeds “voorverteerd” door een fermentatieproces. Niet onbelangrijk: varkens verkiezen steeds vloeibaar voeder over droogvoeder. Hierdoor is de voederopname meestal hoger en liggen de voerkosten een stukje lager. Met vloeibare voedering heb je daarnaast ook extra mogelijkheden wat betreft monitoring omdat je perfect zicht hebt op de voercurve en het voerverbruik. Tenslotte zijn bijproducten circulair, waardoor het goed is voor het milieu én het aanzien van de sector.
Bij brijvoeder krijgen we natuurlijk wel te maken met heel wat uitdagingen wat betreft techniek, nutritie en hygiëne. Gelukkig kunt u steeds rekenen op onze ervaring en advies om u hierin bij te staan.
Aanvullend voeder: aankopen, zelf maken of alle grondstoffen rechtstreeks indoseren op de menger? Bivit kan u hierin steeds begeleiden.

Heel wat brijvoederbedrijven kiezen ervoor om zo veel mogelijk droge grondstoffen zelf in te mengen. Wist u dat de stap naar volledig zelfmengen soms zeer klein is? Als aanvulling op de bijproducten heeft u maar een zeer beperkt aantal grondstoffen nodig. Met granen, één of twee vezelbronnen, een eiwitbron en een vetbron kan u al uw rantsoenen volledig zelf maken. Afhankelijk van de gebruikte bijproducten, kunnen er vaak één of meerdere van deze grondstoffen worden weggelaten.

Alles wat u dan nog nodig hebt, is een premix die uw rantsoenen uitbalanceert en afgestemd is op de behoeftes van uw dieren. Bij brijvoeder is het heel erg belangrijk de componenten van de premixen zeer zorgvuldig worden uitgekozen. Niet alle vitaminen en mineralen zijn even goed wateroplosbaar! Met een premix die niet geschikt is voor brijvoeder haal je nooit de beste resultaten of kan je of zelfs ernstige technische storingen krijgen.
Meer en meer brijvoeder bedrijven schakelen over naar volledig zelfmengen. De voordelen zijn dan ook legio: meer controle over de kwaliteit, meer mogelijkheden wat betreft inkoopcontracten van grondstoffen, meer flexibiliteit, ….

Bivit Varken

Wat heeft Bivit te bieden:

Unieke en onafhankelijk visie

  • Aanvullende voeders én premixen steeds op maat gemaakt en perfect uitgebalanceerd
  • Marktleider in de productie van 2,5% – 5% premixen voor brijvoederbedrijven
  • Zeer uitgebreide internationale ervaring met bijproducten en vloeibaar voederen

Technisch

  • Opvolging in de stal door de nutritionisten zelf
  • Analyse van bijproducten om de nutritionele waarde te bepalen
  • Monitoring kwaliteitsparameters
  • Unieke manier van formuleren waardoor bijproducten véél beter benut worden
  • Topprestaties in alle productiestadia

Economisch

  • Kennis van de markt en steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
  • Voortdurend bijsturing op basis van de behoeftes en mogelijkheden op uw bedrijf
Brijvoeder