Pluimvee

Vlot de warme dagen door dankzij de nieuwe Heatstop!


Pluimvee

Vlot de warme dagen door dankzij de nieuwe Heatstop!

Vlot de warme dagen door dankzij de nieuwe Heatstop!
 

Om leghennen en braadkippen tegen de hitte te wapenen werd bij Bivit het product Heat Stop ontwikkeld. De vernieuwde, krachtigere samenstelling van Heat Stop bestaat uit o.a. elektrolyten en osmolyten die helpen om bloedparameters zo constant mogelijk te houden gedurende periodes waarin dieren erg veel drinken en hijgen. Bovendien zorgt het aanbrengen van extra B-vitamines dat de dieren minder last hebben van de warmte en langer een hoge voeropname kunnen aanhouden. Tot slot bevat Heat Stop ook een mengsel van antioxidanten en mineralen die stress beperken en helpen bij de ondersteuning van het immuunsysteem. 
 

Een gezonde lever is een gezonde hen.
 

De belangrijkste functie van de lever is de verwerking en verbeterde vertering van vetten en koolhydraten. Daarnaast bepaalt de lever ook voor een groot stuk de gezondheid van het dier door het verwerken en afvoeren van allerlei afvalstoffen. Het gezond houden van de lever is dus van cruciaal belang. Een goede voersamenstelling is hiervoor reeds een cruciale factor. Ook mycotoxines kunnen de werking van de lever enorm onder druk zetten. Dankzij het vernieuwde ‘Lever Stimul’ programma van Bivit, dat o.a. vitamines en specifieke voedingsstoffen voor de lever bevat, kan de efficiëntie van de lever terug opgekrikt worden.
 

Een goede darmgezondheid is de basis voor goede resultaten.
 

Een goede darmgezondheid vormt de basis voor goede technische resultaten. Met de hulp van een probioticum kun je de bacteriële inhoud van de darm in de juiste richting sturen. Zo kunnen nutriënten uit het voeder efficiënter benut worden en worden pathogene bacteriën geweerd. Bij Bivit deden we verschillende testen met probiotica. Met het probioticum ‘Bactocell’ werden steeds positieve resultaten vastgesteld. Door een continue toediening van dit product, kan het verschil in legpercentage (tussen dieren met of zonder Bactocell) op het einde van een legronde tot 4 à 5% oplopen. Bovendien is er ook minder sterfte doorheen de hele ronde.
Terug