Varkens

Vlot de warme dagen door dankzij de nieuwe Heatstop!


Varkens

Vlot de warme dagen door dankzij de nieuwe Heatstop!

Vlot de warme dagen door dankzij het nieuwe Heatstop!
 

Om vleesvarkens en zeugen tegen de hitte te wapenen werd bij Bivit het product Heat Stop ontwikkeld. Heat Stop is een nutritioneel supplement dat bestaat uit o.a. elektrolyten en osmolyten die helpen om bloedparameters zo constant mogelijk te houden gedurende periodes waarin dieren erg veel drinken en hijgen. Bovendien zorgt het aanbrengen van extra B-vitamines en probiotica dat de dieren minder last hebben van de warmte. Ze houden ook een hoge voeropname aan. Tot slot bevat Heat Stop ook een mengsel van antioxidanten en mineralen die stress beperken en helpen bij de ondersteuning van het immuunsysteem. 
 

Betere resultaten vleesvarkens dankzij organische sporenelementen.
 

Sporenelementen, zink, koper, mangaan en ijzer, zijn cruciaal voor elk dier om goed te kunnen functioneren. Het is dan ook essentieel dat deze elementen zo goed mogelijk in het lichaam opgenomen worden. Sporen kunnen onder verschillende manieren in het voeder aangeleverd worden: met anorganische of met organische sporen. Bivit deed een proef met vleesvarkens waarbij beide sporenaanbrengers met elkaar vergeleken werden. Uit de technische resultaten bleek al snel dat de organische sporen zorgden voor een sterk verbeterde groei. Hieruit kunnen we dus besluiten dat organische sporen duidelijk beter opneembaar zijn dan anorganische sporen!
 

Vlot werpproces dankzij nieuw concept Transit!
 

Bij een transitvoer is het van cruciaal belang om meer calcium beschikbaar te stellen voor de spieren en uier, zodat het werpproces zo optimaal mogelijk verloopt en de zeug klaargestoomd wordt voor een goede lactatie. Bij de klassieke methode wordt de elektrolytenbalans verlaagd, wat vaak gepaard gaat met drastische daling in voeropname. Bivit ontwikkelde voor deze fase een specifiek transitievoeder met unieke Transit kern, waarbij de voeropname op peil blijft. Dit gebeurt door een volledig nieuwe en innovatieve manier om calcium te mobiliseren. Dit transitconcept overtreft de resultaten van de klassieke premix ruimschoots wat betreft doorwerpen en melkgift!
Terug