Rundvee

Stop broei met TMR-Mix!


Rundvee

Stop broei met TMR-Mix!

Stop broei met TMR-mix!

Zodra de temperatuur de hoogte in gaat, zal ook het mooi gemengde rantsoen aan het voerhek sneller opwarmen. De rechtstreekse oorzaak van deze broei is de overmatige ontwikkelingen van schimmels, gisten en bacteriën. De  nadelige gevolgen hiervan:
  • Verlies aan nutritionele waarde en droge stof-percentage
  • Verminderde smakelijkheid voederopname
     
Broei gaat vaak gepaard met momenten waarop de koeien ook te maken hebben met hittestress. Hierdoor gaan de koeien sowieso al minder voeder opnemen, wat in combinatie met bovenstaande effecten duidelijk nadelige effecten op melkproductie (en meer) kan hebben.

Het is zonde om al die kuilen, waar zoveel moeite is ingestoken, op zo een korte tijd hun waarde te zien verliezen. Gelukkig kan dit tegen gegaan worden. In de zomer kan het bijvoorbeeld een meerwaarde zijn om 1 keer meer te voederen dan in de winter, zo blijft het voeder aan het voederhek verser = koeler = minder broei. Maar ook de broei zelf kan worden tegengegaan.

Door het aanzuren, met organische zuren, van het gemengde voeder, wordt de groei van schimmels, gisten en bacteriën verhinderd. Dit is hetzelfde principe als het natuurlijke proces dat bij inkuilen plaatsvindt. Een zuurder rantsoen blijft dus langer fris en smakelijk en verliest geen voederwaarde!

Niet alle organische zuren zijn even effectief tegen alle organismen. Door een goede combinatie te maken van verschillende zuren, kan een groot werkingsspectrum bereikt worden en kunnen de zuren zelfs synergistisch werken! De ‘TMR-mix’ van Bivit is een optimale combinatie van sorbinezuur, propionzuur en benzoëzuur en houdt uw gemengd rantsoen fris op warme momenten, aan een dosis van 50 tot 100 gram per dier per dag, afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur, vochtigheid en gewenste bewaartijd).

De ‘TMR-mix’ is een droog product en heeft als extra voordelen ten opzichte van vloeibare zuren dat het minder irriterend werkt en niet zal schuimen.

De voordelen van ‘TMR-mix’ nog eens op een rijtje:
  • Houdt het gemengd rantsoen fris en smakelijk
  • Geen verlies aan voederwaarde en droge stof
  • Geen verlies aan smakelijkheid en voederopname
  • Gemakkelijk in gebruik
Terug