Pluimvee

Hittestress: pak het tijdig aan


Pluimvee

Hittestress: pak het tijdig aan

Vernieuwde Heatstop: geen kleerscheuren bij warme dagen!
 

Kippen zetten als warmbloedige dieren energie uit het voer om in warmte. Bij normale temperaturen en luchtvochtigheid, kunnen ze die lichaamswarmte kwijt door ademhaling, verdamping en warmtegeleiding. Bij zeer
hoge omgevingstemperaturen en luchtvochtigheid wordt het voor de kip moeilijker om de geproduceerde warmte af te geven aan de omgeving. Zo zie je in de stal al snel kippen die sneller ademen met de bek open. De luchtstroom die over de tong komt bij het ademen, verdampt het vocht en voert lichaamswarmte af. Bij een luchtvochtigheidspercentage boven 75% heeft dit echter nog weinig effect.

Er kunnen verschillende maatregelen genomen worden om de gevolgen van een hittegolf te beperken. Nutritionele ondersteuning is echter een welkome ondersteuning. De legdip, verminderde eischaalkwaliteit en sterfte door hittestress vermijden, kan door het inzetten van Heat Stop. Heat Stop is een nutritioneel supplement voor pluimvee dat oxidatieve stress vermindert en de symptomen daarvan aanpakt. Heat Stop zorgt voor een rustiger stal, minder uitval en een betere eischaalkwaliteit. Meer comfort bij de dieren zorgt voor betere resultaten.  

Lees alle details in de nieuwsbrief door hieronder door te klikken: