Rundvee

Bivibuffer Ultra


Rundvee

Bivibuffer Ultra

Bivibuffer Ultra buffert als het moet


Bivibuffer Ultra is een nieuwe buffer die een optimale combinatie maakt tussen verschillende grondstoffen. Hierdoor wordt er een maximale buffercapaciteit bereikt, zowel op korte als lange termijn. Daarom is de aanbevolen dosis slechts 100 gram per dier per dag, wat duidelijk lager is dan de aanbevolen dosering van natriumbicarbonaat (250g/d/d).

Daarbij komt nog dat Bivibuffer Ultra een hoog gehalte aan goed opneembaar calcium bevat, waardoor (indien van toepassing) ook nog een deel krijt kan vervangen worden. Het gehalte calcium bedraagt 25.7% en kan daardoor 70g krijt vervangen. Andere mineralen in Bivibuffer Ultra zijn natrium en magnesium. Op die manier is, bij gebruik van Bivibuffer Ultra, de buffering niet alleen beter, maar komt het ook voordeliger uit!

Buffercapaciteit


In de grafiek staan de resultaten van onze uitgevoerde buffertesten. Bivibuffer Ultra heeft de grootste buffercapaciteit + in het belangrijkste gebied, tussen pH 5.5 en 6, buffert hij het beste (de curve is daar de steilste van allemaal).